Creating PDF file to print

4**** CULTUUR & ONTSPANNINGSVAKANTIE DUBAI & ABU DHABI

Een schitterende 7 Daagse Luxe Vakantie naar Dubai & Abu Dhabi.
Een reis naar de Verenigde Arabische Emiraten is afwisselend en uniek! Dit land biedt een bonte mix van de Arabische cultuur en een verfijnde moderne levensstijl. Van enorme shoppingmalls, wolkenkrabbers en luxe hotels tot ruige woestijnlandschappen, moskeeën, souks en traditionele bedoeïenen!
Deel deze reis met je vrienden i
 • Normale prijs
 • Geselecteerde reis
 • Aanbieding
 • Laatste plaatsen
 • Uitverkocht

Kies uw gewenste vertrekdatum uit bovenstaande tabel.
De getoonde prijzen horen bij het kamertype en de verzorging die u bij het zoeken heeft geselecteerd. Wanneer u het kamertype of de verzorging verandert, kunnen de beschikbaarheid en de bijbehorende prijzen veranderen. Genoemde prijzen in de prijstabel zijn per persoon, de totaalprijs van uw selectie ziet u aan de rechterkant.Klik vervolgens op "BOEK DEZE REIS" om door te gaan met uw boeking. In de volgende stap kunt u uw gegevens invullen.

Let op: De prijzen in de prijstabel kunnen door updates afwijken van de totaalprijs in de kassabon rechts. De prijs in de kassabon is de definitieve prijs.

 

BIJ UW REIS INBEGREPEN:

 • Rechtstreekse vluchten vanaf Brussel Zaventem naar Abu Dhabi en terug met ETIHAD AIRWAYS
 • 4 x overnachting in het 4**** HOLIDAY INN FESTIVAL CITY HOTEL in DUBAI
 • 2 x overnachting in het 4**** MAFRAQ HOTEL in ABU DHABI
 • 6 x luxe uitgebreid ontbijt in buffetvorm
 • Luchthaventaksen, veiligheidstoeslag en brandstofheffing
 • Gratis vervoer van uw bagage tot 30 kilo per persoon
 • Eten en drinken tijdens de vluchten
 • Alle benodigde transfers ter plaatse
 • Dagexcursie Traditioneel Dubai op dag 4
 • Deskundige, Nederlandstalige reisbegeleiding gedurende uw gehele vakantie

NIET BIJ UW REIS INBEGREPEN:

 • Handling kosten lokale agent € 49,- per persoon ( ter plaatse aan uw reisbegeleider te voldoen )
 • Toeristenbelasting ( ter plaatse bij de hotels te voldoen ca. € 4,- per kamer, per nacht )

EXCURSIEPAKKET: PER PERSOON € 199,- I.P.V. € 250,-

 • DIT EXCURSIEPAKKET BEVAT 3 EXCURSIES
  • DUBAI BY NIGHT MET DINER op dag 2
  • DUBAI CREEK DHOW RONDVAART MET DINER op dag 3
  • ABU DHABI MET DINER op dag 6

DAG 1: HEENREIS
U vliegt met ETIHAD AIRWAYS vanaf Brussel Zaventem rechtstreeks naar de luchthaven Abu Dhabi . Op de luchthaven wordt u welkom geheten door uw Nederlandstalige reisleider, vervolgens is er transfer naar het prachtige 4**** HOLIDAY INN FESTIVAL CITY HOTEL in Dubai waar u 4 nachten zal verblijven.

DAG 2: INFORMATIEBIJEENKOMST & EXCURSIE DUBAI BY NIGHT MET DINER ( P.P. 80 € )
Na het ontbijt bent u uitgenodigd voor de informatiebijeenkomst. Tijdens de bijeenkomst krijgt u de nodige uitleg van uw reisleider over het land, excursies en het programma. In de namiddag staat de excursie DUBAI BY NIGHT in onze planning , met deze excursie bezoeken we eerst de prachtige jachthaven van Dubai. Daarna zetten we de reis verder naar Festival City waar u een mooie licht en water show gaat zien. Hierna gaan wij naar een restaurant voor avondeten. Om de dag af te sluiten gaan we verder naar de Dubai Mall, met een fontein show aan de voorkant van het hoogste gebouw ter wereld, Burj Khalifa. Elk halfuur is er een andere show, begeleid door prachtige muziek. Overnachting in het 4**** HOLIDAY INN FESTIVAL CITY HOTEL in Dubai.

DAG 3: DAG TER VRIJE BESCHIKKING & EXCURSIE CREEK DHOW DINER CRUISE ( P.P. 85 € )
Deze dag kunt u zelf indelen tot de avondexcursie CREEK DHOW RONDVAART. Uw reisleider komt u rond 19:00 ophalen van uw hotel en neemt u naar de Dubai Creek met een comfortabele bus. Tijdens deze prachtige vaart langs de schitterend verlichte skyline van Dubai en smult van Arabische en internationale specialiteiten in de eetzaal aan boord van het schip. Op de dhow vind je een internationaal open buffet met hapjes, salade, vis, vlees en verscheidene desserts. De soft dranken zijn inbegrepen . Aan het einde van je romantische avond waarin je de levendige atmosfeer van Dubai in je op hebt kunnen nemen,wordt u terug naar uw hotel gebracht.Overnachting in het prachtige 4**** HOLIDAY INN FESTIVAL CITY HOTEL.

DAG 4: DAG TER VRIJE BESCHIKKING
Vandaag hebt u de gelegenheid om te ontspannen. U kunt genieten van de aangename dingen in uw hotel, relaxen bij het zwembad of u heeft de mogelijkheid een excurise bij uw lokale agent te boeken om nog andere natuur- en cultuurschatten in de omgeving te ontdekken en uw talrijke vakantieherinneringen met nog meer fantastische indrukken te verrijken. Overnachting in het prachtige 4**** HOLIDAY INN FESTIVAL CITY HOTEL in Dubai

DAG 5: EXCURSIE TRADITIONEEL DUBAI ( INBEGREPEN ) & REIS NAAR ABU DHABI
Na het ontbijt checkt u uit het Ghaya Grand Hotel en gaat u u op onderzoek uit in Dubai. Wij brengen een bezoek aan de drukke souks met vele kruiden-en souvenirwinkels. De volgende stop zal worden gemaakt in het historische Al Fahidi Fort. Binnen het fort is het Dubai Museum. Aansluitend rijden we naar het ‘Al Bastakiya’ de ouderwetse windtoren huizen die werden gebouwd door rijke kooplieden en de Abra Pier waar u met een veerboot de Dubai Creek zal oversteken en prachtige foto’s kan maken van de stad. De grote ambachtelijke traditie van Emiraten leidt ons vervolgens naar een sieraad- en naar een ledermanufactuur.Aansluitend rijden wij naar de hoofdstad van de Emiraten ‘ABU DHABI’ en checken wij in in het 4**** MAFRAQ HOTEL waar u 2 nachten zal verblijven.

DAG 6: EXCURSIE ABU DHABI MET DINER ( P.P. 85 € )
Vandaag gaat u op onderzoek uit in Abu Dhabi, de hoofdstad van het gelijknamige emiraat. We rijden langs de prachtige Abu Dhabi Corniche gevolgd door een bezoek aan de majestueuze Grote moskee Sheikh Zayed, een van 's werelds grootste moskeeën. We gaan verder met een korte fotostop tegenover het beroemde 7-sterren "Emirates Palace Hotel" alsook een fotostop aan de ‘Marina Mall’. De tour gaat verder naar het Yas eiland, waar u de gelegenheid zal hebben om het beroemde Formule 1-circuit en ‘Ferrari World’ te fotograferen. De dag sluiten wij af met een heerlijke diner, soft dranken inbegrepen. Overnachting in het MAFRAQ HOTEL' in Abu Dhabi.

DAG 7: DAG TER VRIJE BESCHIKKING & TERUGREIS
Helaas komt aan alles een einde. Vandaag heeft u een vrije dag tot uw transfer ( rond 22:00 uur ) naar de luchthaven van Abu Dhabi voor uw terugreis naar België.


VERENIGDE ARABISCHE EMIRATEN

Basisgegevens

Officiële landstaal : Arabisch
Hoofdstad : Abu Dhabi
Munteenheid : Dirham ( AED )
Tijdverschil : In onze zomertijd is het 2 uur later. In onze wintertijd is het 3 uur later.

Grensdocumenten
Voor reizen naar Verenigde Arabische Emiraten dient u in het bezit te zijn van een geldig Belgisch paspoort dat bij terugkomst nog minimaal 6 maanden geldig moet zijn.

Visum
Bij aankomst in de Emiraten ontvangt u een gratis visum voor 1 maand.

Taal
De officiële taal is Arabisch. Er wordt echter veelvuldig en goed Engels gesproken. Tevens wordt Engels ook veel gebruikt in de media.

Klimaat
De Emiraten hebben een heet en soms vochtig klimaat. Van medio september tot en met mei zijn de dagen heerlijk zacht en in de avond zelfs 'koel'. De gemiddelde temperatuur is dan 25 graden. Van juni tot en met augustus is het warm en vochtig, maar overal is airconditioning en de hotelzwembaden worden gekoeld. Er valt gedurende het jaar slechts sporadisch regen. De beste reistijd is tussen september en april. In de woestijn is het warmer. De nachten in deze periode zijn heerlijk koel en het regent niet. Van mei tot september is het erg heet. De gemiddelde temperatuur kan dan oplopen tot 40 tot 50 graden. 's Avonds koelt het in deze periode niet echt af

Natuur
Twee derde van het landschap van de Emiraten bestaan uit onbegroeide woestijn. U vindt er hoge zandduinen, oases en rotsachtige bergen. Sommige delen van de woestijn wordt geïrrigeerd, waardoor groene vlakten met flora is ontstaan.

Cultuur
In de Emiraten vindt men een samensmelting van culturen en nationaliteiten. Meer dan 80% van de bevolking is immigrant of expat. Op straat ziet u zowel westers als traditioneel geklede inwoners. Inwoners zijn modern en liberaal: vrouwen hoeven hier heus niet in burka over straat en worden niet op kledingkeuze aangesproken. En hoewel alcohol niet toegestaan is volgens het islamitische geloof, kunt u gewoon een drankje drinken in alle grote hotelbars.

Achtergrond/Geschiedenis
De eerste gegevens over het leven in de regio dateren uit de tijd van het Koninkrijk van Sumer, 3000 jaar voor Christus. Het Koninkrijk was enorm en bestreek het huidige Irak t/m het Arabische schiereiland. Dubai was toen al een lokatie die belangrijk was voor handel. In de 19e eeuw werd het gebied beschermd tegen piraten door Britse troepen om de handel met landen als India te verbeteren. Ook de Portugezen waren aanwezig. In 1892 werd de Britse aanwezigheid officieel geaccepteerd door de lokale bevolking en het gebied werd bekend als de "Trucial Coast".

In 1958 werd in Abu Dhabi olie ontdekt en men kwam erachter dat het 10% van de wereldreserve betrof. Het veranderde het emiraat in één van de rijkste staten van vandaag. In 1966 werd in Dubai olie ontdekt, maar niet zoveel als in buuremiraat Abu Dhabi. Echter was het voor de heerser van Dubai, Sheik Rashid Bin Saeed Al Maktoum, toen al de reden om met de inkomsten van de oliehandel te investeren in de sociale en economische infrastructuur van Dubai.

In 1968 trokken de Britse troepen zich terug uit de Golfregio, waaronder ook de VAE. De destijds regerende Sheiks beseften dat samenwerking tussen de emiraten een sterke uitstraling naar het Midden oosten en de rest van de wereld zou hebben en zodoende werden in 1971 de Verenigde Arabische Emiraten geboren. Een opmerkelijk detail is dat ieder emiraat is vernoemd naar haar hoofdstad.

In de jaren 70 kwam de VAE met eigen valuta (de Dirham) en werd in Dubai het World Trade Center gebouwd. In 1981 werden de VAE lid van de GCC en in 1986 lanceerde Dubai haar eerste luchtvaartmaatschappij, Emirates Airlines, vandaag nog steeds één van de snelst groeiende airlines in de wereld. In 1990 overleed Sheik Rashid Bin Saeed Al Maktoum die werd opgevolgd door zijn zoon Sheik Maktoum Bin Rashid Al Maktoum. Negen jaar later, in 1999 opende het Burj Al Arab haar deuren, het enige 7-sterren hotel in de wereld. In 2001 startte de bouw van een opvallend project, Palm Jumeirah, een met de hand aangelegd eiland in de vorm van een palmboom voor de kust van Dubai. Op het eiland worden honderden huizen, appartementen en hotels gebouwd.

De eerste President van de VAE, Sheik Zayed bin Sultan Al Nayan, die overigens ook heerser van Abu Dhabi was, overleed in 2004 en werd geprezen door het gehele land voor zijn prestaties en liefde voor alle emiraten en inwoners. Zijn zoon Sheik Khalifa bin Zayed Al Nahyan heeft hem opgevolgd en is momenteel de President van de VAE. In 2005 overleed Sheik Maktoum Bin Rashid Al Maktoum en werd opgevolgd door zijn broer Sheik Mohammed bin Rashid Al Maktoum, die overigens voorheen ook al meer in de 'spotlights' stond. Deze man verdient volgens velen alle respect vanwege zijn visie op Dubai.

Vaccinaties
In principe zijn inentingen niet verplicht voor Abu Dhabi & Dubai.

Verkeer
Het wegennetwerk in de Emiraten is van goede kwaliteit en de bewegwijzering is zowel in het Arabisch als in het Engels. Het is daarom niet lastig om per huurauto door Dubai te rijden. Houd er echter wel rekening mee dat er hier soms harder en roekelozer gereden wordt dan in Nederland. In combinatie met de drukte zorgt dit voor een redelijk hoog aantal ongelukken.

Geldzaken
De munteenheid is de dirham (United Arab Emirates Dirham). Overal in Abu Dhabi & Dubai vindt u (inter)nationale banken, wisselkantoren en pinautomaten waar geld gewisseld of opgenomen kan worden.

Klachten?
Met Europese Reisservices kunt u ervan uitgaan dat uw reis probleemloos verloopt. Mocht u toch ergens ontevreden over zijn, dan dient u dit tijdens de reis aan de reisleiding te melden. In de meeste gevallen kan dan ter plaatse een passende oplossing worden gevonden. Indien uw klacht niet naar tevredenheid wordt opgelost, maak dan samen met de reisleider een schriftelijke notitie hiervan en laat dit ondertekenen door de reisleiding, de reisleiding houdt hiervan een kopie. Na afloop van de reis kunt u uw kopie van de beschrijving van de klacht samen met een eventuele toelichting, binnen een maand aan ons toesturen. Let op: als u een klacht niet tijdens de reis meldt, kan deze na afloop niet meer in behandeling worden genomen.

Vanaf
Available
AllotCallCenter
RequestDay