Creating PDF file to print

5***** LUXE RONDREIS CAPPADOCIË & TURKSE RIVIÈRA

Een schitterende 5***** 8 daagse luxe rondreis naar sprookjesachtig Cappadocië.
Dit gebied herbergd een verrassend grote diversiteit aan natuurrijkdommen en cultuurschatten. Niet alleen de wereldberoemde rotsformaties, maar ook verrassend groene valleien, rivieren, watervallen en de rijke historie maken deze rondreis tot een onvergetelijk avontuur.
Deel deze reis met je vrienden i
 • Normale prijs
 • Geselecteerde reis
 • Aanbieding
 • Laatste plaatsen
 • Uitverkocht

Kies uw gewenste vertrekdatum uit bovenstaande tabel.
De getoonde prijzen horen bij het kamertype en de verzorging die u bij het zoeken heeft geselecteerd. Wanneer u het kamertype of de verzorging verandert, kunnen de beschikbaarheid en de bijbehorende prijzen veranderen. Genoemde prijzen in de prijstabel zijn per persoon, de totaalprijs van uw selectie ziet u aan de rechterkant.Klik vervolgens op "BOEK DEZE REIS" om door te gaan met uw boeking. In de volgende stap kunt u uw gegevens invullen.

Let op: De prijzen in de prijstabel kunnen door updates afwijken van de totaalprijs in de kassabon rechts. De prijs in de kassabon is de definitieve prijs.

 

BIJ UW REIS INBEGREPEN:

 • Vlucht vanaf Brussel Zaventem naar Antalya en retour
 • Transfer van luchthaven naar het hotel en retour
 • Gratis vervoer van uw bagage tot 20 kilo per persoon
 • 2x Overnachting in een vergelijkbaar 5***** hotel als 'MERYAN HOTEL' in Side
 • 3x Overnachting in een vergelijkbaar 4**** hotel als 'DINLER HOTEL URGUP' in Cappadocië
 • 2x Overnachting in een vergelijkbaar 5***** hotel als 'GRANDPARK LARA HOTEL ' in Antalya
 • 7 x Uitgebreid ontbijt in buffetvorm
 • Welkomstdrankje bij het eerste hotel
 • Excursies zoals beschreven in de reisbeschrijving
 • Rondreis door Cappadocië in onze moderne touringcars met airconditioning
 • Deskundige, Nederlands sprekende reisleiding gedurende uw gehele vakantie

NIET BIJ UW REIS INBEGREPEN:

 • Handling kosten lokale agent € 59,- per persoon, (ter plaatse aan de reisleider te voldoen)
 • Inkomgelden & Rondleidingen tijdens de excursies
 • Niet genoemde maaltijden & Optionele excursies

OPTIONEEL TER PLAATSE TE BOEKEN EN BETALEN:

 • Cultuur- en comfort pakket | € 179,- per persoon:
  • 7 x Avondmaaltijd in buffetvorm
  • Alle inkomgelden en rondleidingen tijdens de excursies

DAG 1: HEENREIS NAAR ANTALYA - TURKSE RIVIÈRA
U vliegt naar Antalya. Op de luchthaven wordt u welkom geheten door uw Nederlands sprekende reisleiding, vervolgens is er transfer naar uw hotel waar u een verfrissend welkomstdrankje wacht.
Overnachting in een vergelijkbaar 5***** hotel als 'MERYAN HOTEL' in Side.

DAG 2: ANTALYA - KONYA – CAPPADOCIË
We rijden via het pittoreske Taurusgebergte naar Konya. Konya was de voormalige hoofdstad van het Groot Selçuk rijk. Konya is ook de thuisbasis van het Mevlana Klooster. Dit klooster is de geboorteplaats van de bekende, dansende Derwisjen. Vandaag de dag herbergt hier een museum. Een bezoek aan dit museum staat vervolgens op onze planning. Na dit museumbezoek volgen we de aloude Zijderoute richting Cappadocië. Hier kunt u van zeer mooie landschappen genieten. We rijden immers langs het rurale hart van Turkije. Langs deze Zijderoute bezoeken wij een “Ondergrondse Stad”.
Overnachting in een vergelijkbaar 4**** hotel als 'DINLER HOTEL' in Cappadocië.

DAG 3: CAPPADOCIË - CAVUSIN – GÖREME (UNESCO-werelderfgoed)
Vulkaanerupties, wind, water en wisselende temperaturen hebben in de loop van duizenden jaren een landschap gecreëerd dat wordt doorsneden door grillige tufsteenformaties. Reeds 2000 jaar geleden begonnen de bewoners van deze regio hun huizen, kerken en onderaardse steden uit te houwen in de zachte steen. Het openluchtmuseum van Göreme (UNESCO-werelderfgoed) is met zijn talrijke kloostergebouwen, grotkerken en rotstekeningen het hoogtepunt van elke reis naar Cappadocië. Als afsluiting van de dag bent u in het schilderachtig gelegen dorpje Cavusin uitgenodigd op een zeer smakelijke tas Turkse thee.
Overnachting in een vergelijkbaar 4**** hotel als 'DINLER HOTEL' in Cappadocië.

DAG 4: CAPPADOCIË – MONNIKENVALLEI - PASABAGVALLEI
Omgeven door wijngaarden en abrikozenbomen komen we in de Monnikenvallei terecht in een sprookjesachtige wereld. Unieke rotsformaties en de wisselende kleurenpracht beloven onvergetelijke momenten. Aan dit prachtige natuurschouwspel kunnen enthousiaste fotografen hun hart ophalen. Het laatste bezoek van vandaag is aan het centrum van de tapijtenweverij. Hier komen de technieken van deze authentieke ambacht tot leven.
Overnachting in een vergelijkbaar 4**** hotel als 'DINLER HOTEL' in Cappadocië.

DAG 5: CAPPADOCIË - TURKSE RIVIÈRA
We rijden door de prachtige natuur terug naar de Turkse Rivièra. Onderweg bezoeken we een Keravanserai. Keravanserai waren rustplaatsen voor reizigers en dieren en zijn gesitueerd langs de oude handelsroutes. Ze liggen steeds zo'n 40 km uit elkaar. Dit is namelijk de afstand die een kameelkaravaan per dag ongeveer kon afleggen.
Overnachting in een vergelijkbaar 5***** hotel als 'MERYAN HOTEL' in de omgeving van Side.

DAG 6: ANTALYA & HISTORISCHE STADSKERN
Vandaag gaat u op onderzoek uit in Antalya. De provinciehoofdstad aan de Middellandse Zee biedt een grote keuze aan cultureel erfgoed en natuurlijke schoonheid. Na een uitgebreide rondrit door de stad bezoekt u de historische stadskern van Antalya. De labyrintachtige steegjes met weelderige bougainvillea‘s en de mooi onderhouden Turkse herenhuizen bieden een unieke mediterrane sfeer. De grote ambachtelijke traditie van Turkije leidt ons vervolgens naar een sieraad- en naar een ledermanufactuur. Naast informatie over de handmatige productie krijgt u ook gelegenheid om een persoonlijk vakantie - aandenken te kopen.
Overnachting in een vergelijkbaar 5***** hotel als 'GRAND PARK' in Lara

DAG 7: DAG TER VRIJE BESCHIKKING
Vandaag hebt u de gelegenheid om te ontspannen. U kunt genieten van de aangename dingen in uw hotel, relaxen bij het zwembad, zich een bezoekje gunnen aan de ontspannende wereld van het traditionele Turkse stoombad of een heerlijke wandeling langs het strand maken. Bovendien heeft u de mogelijkheid om nog andere natuur- en cultuurschatten in de omgeving te ontdekken en uw talrijke vakantieherinneringen met nog meer fantastische indrukken te verrijken.
Diner en overnachting in een vergelijkbaar 5***** hotel als 'GRAND PARK' in Lara.

DAG 8: TERUGREIS
Helaas komt aan alles een einde. Vandaag transfer naar de luchthaven van Antalya voor uw terugreis naar België.


TURKIJE

Basisgegevens

Officiële landstaal : Turks
Hoofdstad : Ankara
Munteenheid : Turkse lira (TL)

Grensdocumenten
Voor reizen naar Turkije dient u in het bezit te zijn van een Belgisch paspoort met minimaal één lege visumpagina of een nationale identiteitskaart. Beide dienen minstens nog 60 dagen na afloop van de visumperiode geldig te zijn. Dit betekent dat uw reisdocument bij de aanvang van geldigheid van een nieuw visum nog minimaal 6 maanden geldig moet zijn. Heeft u een andere nationaliteit dan de Belgische of beschikt u over een Belgisch vreemdelingenpaspoort of een Belgisch vluchtelingenpaspoort, neemt u dan contact op met het consulaat of de ambassade van het betreffende land. Voor overige nationaliteiten en voor de meest actuele informatie over visum en reisdocumenten raadpleeg altijd de ambassade of het consulaat van het te bezoeken land.

Visum
Voor Turkije heeft u tevens een visum nodig. U dient het visum (een E-visum) voor vertrek aan te schaffen. U dient het visum (een E-visum) voor vertrek aan te schaffen via de website van het Turkse Ministerie, www.evisa.gov.tr/nl/. De kosten van dit visum bedragen $ 20,-. Houdt u er rekening mee dat u dit bedrag alleen met een creditcard kunt betalen. Let goed op dat de naam wordt gebruikt, zoals die in het paspoort staat en dat de overige gegevens ook correct zijn. Wijzigingen zijn achteraf helaas niet meer mogelijk. Na aanvraag van uw visum, wordt deze per e-mail naar u verstuurd. U dient het visum uit te printen en mee te nemen naar Turkije. U kunt eventueel een regulier visum kopen bij binnenkomst in Turkije, maar aanbevolen wordt het visum vóór vertrek aan te schaffen. Het papieren visum wordt tot nader order aan de grens verstrekt conform de huidige visumprocedure. De kosten bedragen € 25,- per visum. Houd rekening met lange wachtrijen aangezien er maar enkele verkooppunten beschikbaar zijn.

Gezondheid
Voor deelname aan onze reizen is een normale conditie en goede gezondheid vereist. Indien er zaken zijn waarvan Europese Reisservices op de hoogte zou moeten zijn bijvoorbeeld dat u slecht ter been bent, bent u verplicht dat bij boeking of na ontvangst van uw boekingsbevestiging te melden. Europese Reisservices behoudt zich het recht voor om uw boeking niet te accepteren als wij menen dat dit tot onoverkoombare problemen tijdens de reis zou kunnen leiden. Indien u ons niet van te voren informeert, kan Europese Reisservices u vooraf of tijdens de reis uitsluiten van deelname zonder terugbetalen van de reissom.

Wij adviseren u bij het voor het eerst betrekken van uw kamer of appartement elke warmwaterkraan enige minuten zo heet mogelijk te laten lopen. Dit geldt eveneens voor douche en/of bad. Het beste legt u de handdouche op de heetste stand afgesteld enige minuten op de afvoer. In stilstaand water van circa 25° - 50° kan zich namelijk de legionellabacterie ontwikkelen, die u op deze manier doeltreffend kunt bestrijden.

Medicijnen
Gebruikt u medicijnen, dan is het handig om de douane te kunnen verklaren, dat u medicijnen (die stoffen bevatten waarvoor strenge regels gelden) meeneemt voor eigen gebruik. Ook is het erg handig als u op reis nieuwe medicijnen nodig hebt of wanneer ze zoek zujn geraakt onderweg. U kunt een medicijnen paspoort in laten vullen (richtprijs € 2,50 plus eventuele verzendkosten) bij apothekers, GGD's, huisartsen, medische hulpdiensten en -specialisten en patiëntenverenigingen.

Vaccinaties
Wanneer men naar Turkije reist, zijn vaccinaties niet verplicht. Als men geen enkel risico wil lopen, kan men zich bij de GGD tegen tyfus, difterie-tetanus-polio en geelzucht laten inenten.

Medische voorzieningen
De 'Eczane', de Turkse apotheek, vindt men op bijna elke hoek van de straat. De apotheek is geopend van maandag tot en met zaterdag. Op zondag is er alleen een dienstdoende apotheek. Via de reisleiding kunt u een bezoek aan een Engelstalige of Duitstalige arts regelen.

Drinkwater
Door de kraan niet onnodig te laten lopen en te douchen in plaats van een bad te nemen, gaan we verspilling tegen. Het leidingwater in Turkije is niet geschikt voor consumptie. Koop flessen mineraalwater bij de supermarkt of in het hotel.

Geldzaken
De munteenheid in Turkije is de Turkse Lira (TRY). Het is zeer onvoordelig om in Nederland Euro's om te wisselen in Turkse Lira, dit doet u het beste in Turkije. Wij raden u af met grote bedragen in contant te reizen. Bij aankomst op de luchthaven en in de grotere plaatsen kunt u gewoon geld pinnen. De meeste banken rekenen een kosten hiervoor, ca 2-3% van het gepinde bedrag. Ook is in de grotere hotels en restaurant zijn credit cards en de euro een geaccepteerd betaalmiddel. Turkse banken brengen kosten in rekening voor het wisselen geld. Uw reisleiding weet de betaalmogelijkheden onderweg en de locaties van pinautomaten.

Klachten?
Met Europese Reisservices kunt u ervan uitgaan dat uw reis probleemloos verloopt. Mocht u toch ergens ontevreden over zijn, dan dient u dit tijdens de reis aan de reisleiding te melden. In de meeste gevallen kan dan ter plaatse een passende oplossing worden gevonden. Indien uw klacht niet naar tevredenheid wordt opgelost, maak dan samen met de reisleider een schriftelijke notitie hiervan en laat dit ondertekenen door de reisleiding, de reisleiding houdt hiervan een kopie. Na afloop van de reis kunt u uw kopie van de beschrijving van de klacht samen met een eventuele toelichting, binnen een maand aan ons toesturen. Let op: als u een klacht niet tijdens de reis meldt, kan deze na afloop niet meer in behandeling worden genomen.

Vanaf
Available
AllotCallCenter
RequestDay