Creating PDF file to print

LUXE CULTUUR & ONTSPANNINGSREIS LYCIË & RHODOS

Een spectaculaire 8 daagse luxe cultuur & ontspanningsreis naar Lycië & Rhodos.
Tijdens deze boeiende tweelandencombinatiereis ontdekt u de beide landen uit de oudheid met de grootste historische importantie.
Deel deze reis met je vrienden i
 • Normale prijs
 • Geselecteerde reis
 • Aanbieding
 • Laatste plaatsen
 • Uitverkocht

Kies uw gewenste vertrekdatum uit bovenstaande tabel.
De getoonde prijzen horen bij het kamertype en de verzorging die u bij het zoeken heeft geselecteerd. Wanneer u het kamertype of de verzorging verandert, kunnen de beschikbaarheid en de bijbehorende prijzen veranderen. Genoemde prijzen in de prijstabel zijn per persoon, de totaalprijs van uw selectie ziet u aan de rechterkant.Klik vervolgens op "BOEK DEZE REIS" om door te gaan met uw boeking. In de volgende stap kunt u uw gegevens invullen.

Let op: De prijzen in de prijstabel kunnen door updates afwijken van de totaalprijs in de kassabon rechts. De prijs in de kassabon is de definitieve prijs.

 

BIJ UW REIS INBEGREPEN:

 • Vlucht vanaf Brussel Zaventem naar Antalya en retour
 • Transfer van luchthaven naar het hotel en retour
 • Gratis vervoer van uw bagage tot 20 kilo per persoon
 • Luchthaventaksen, veiligheidstoeslag en brandstofheffing
 • 1 x Overnachting in een vergelijkbaar 4**** / 5***** hotel als 'Onkel Resort' in Antalya o.b.v. halfpension
 • 1 x Overnachting in een vergelijkbaar 4**** hotel als 'Ocean Blue Hotel' in de omgeving van Fethiye o.b.v. halfpension
 • 2 x Overnachting in een vergelijkbaar 4**** hotel als 'Blue Sea Hotel' op het eiland Rhodos o.b.v. logies & ontbijt
 • 1 x Overnachting in een vergelijkbaar 4**** hotel als 'Tripolis Hotel' in de omgeving van Denizli o.b.v. halfpension
 • 2 x Overnachting in een vergelijkbaar 4**** / 5***** hotel als 'Vera Mare Resort' in Antalya o.b.v. halfpension
 • Welkomstdrankje bij het eerste hotel
 • Excursies zoals beschreven in de reisbeschrijving
 • Panorama - overtocht met een moderne catamaran naar Rhodos/Griekenland en terug
 • Deskundige, Nederlands sprekende reisleiding gedurende uw gehele vakantie

NIET BIJ UW REIS INBEGREPEN:

 • Visum kosten ca. € 20,- per persoon
 • Lokale toeristen belasting € 49,- per persoon, ter plaatse aan de reisleider te voldoen
 • Inkomgelden & rondleidengen tijdens de excursies
 • Niet genoemde maaltijden & optionele excursies

OPTIONEEL TER PLAATSE TE BOEKEN EN BETALEN:

 • Cultuur- en comfort pakket | € 169,- per persoon:
  • Alle inkomgelden en rondleidingen tijdens de excursies
  • 2 x avondmaal op het eiland Rhodos (op dag 2,3)
  • 4 x middagmaal (op dag 2,5,6.7)

DAG 1: HEENREIS NAAR ANTALYA - TURKSE RIVIÈRA
U vliegt naar Antalya. Op de luchthaven wordt u welkom geheten door uw Nederlands sprekende reisleiding, vervolgens is er transfer naar uw hotel waar u een verfrissend welkomstdrankje wacht.
Diner en overnachting in een vergelijkbaar 4**** / 5***** hotel als 'Onkel Resort Hotel' in de omgeving van Antalya o.b.v. half pension. | http://www.onkelresort.com/

DAG 2: MYRA – ST.NICOLAAS KERK – FETHIYE
Na het ontbijt stapt u in de bus en rijdt u langs de prachtige kust van Lycië via de badplaats Finike naar de plaats Demre. Demre is beroemd om zijn tomaten- en peperplantages en ligt aan de voet van het Taurusgebergte. U bezoekt hier de kerk van de heilige Sint Nicolaas. St. Nicolaas werkte vanuit deze kerk in de 4de eeuw als bisschop. Vanuit hier verspreidde de St. Nicolaas cultuur zich over de hele wereld.
Diner en overnachting in een vergelijkbaar 4**** hotel als 'Ocean Blue Highclass' in de omgeving van Fethiye o.b.v. half pension. | http://www.oceanbluehighclass.com/eng/

DAG 3: FETHIYE - RHODOS (UNESCO-werelderfgoed)
Na het ontbijt wacht ons een heerlijke panoramavaart met een moderne catamaran naar het Griekse eiland Rhodos. Daar maken we een oriënterende rit voor een eerste indruk van de hoofdstad van het eiland, een stad van groot cultureel belang, waarvan de oude kern in 1988 tot UNESCO-werelderfgoed werd uitgeroepen.
Overnachting in een vergelijkbaar 4**** hotel als 'Blue Sea Hotel' op het Griekse eiland o.b.v. logies & ontbijt. | http://www.blueseahotel.gr/

DAG 4: RHODOS - VRIJE DAG OF EXCURSIE NAAR LINDOS
Vandaag kunt u zelf invulling geven aan uw dag en hebt u de gelegenheid om te ontspannen. U kunt genieten van de geneugten van uw hotel en relaxen bij het zwembad. Bovendien heeft u de mogelijkheid om nog andere natuur- en cultuurschatten in de omgeving te ontdekken en uw talrijke vakantieherinneringen met nog meer fantastische indrukken te verrijken.
Overnachting in een vergelijkbaar 4**** hotel als 'Blue Sea Hotel' op het Griekse eiland o.b.v. logies & ontbijt. | http://www.blueseahotel.gr/

DAG 5: RHODOS - FETHIYE - LAODICEA
Na het ontbijt, panoramavaart terug van Rhodos naar Fethiye met een moderne catamaran. Aansluitend de rit naar de prachtige bijbelse ruïne stad Laodicea. Deze antieke stad is een van de eerste zeven Christelijke gemeenschappen die in het nieuwe testament is genoemd.
Diner en overnachting in een vergelijkbaar 4**** hotel als 'Tripolis Hotel' in de omgeving van Denizli o.b.v. half pension. | http://www.tripolishotel.com/?mn=1&lng=eng

DAG 6: DENIZLI- TURKSE RIVIÈRA
Deze dag rijden we terug naar de Turkse Rivièra. U volgt een route door het Taurus gebergte en ziet veel van de kleine bergdorpen van het binnenland. Onderweg bezoeken we een traditionele tapijtknoperij waar u het ambacht van de kunst van dichtbij kunt bewonderen.
Diner en overnachting in een vergelijkbaar 4**** / 5***** hotel als 'Vera Mare Resort' in de omgeving van Antalya o.b.v. half pension. | http://www.verahotelmare.com/en

DAG 7: ANTALYA & HISTORISCHE STADSKERN
Vandaag gaat u op onderzoek uit in Antalya. De provinciehoofdstad aan de Middellandse Zee biedt een grote keuze aan cultureel erfgoed en natuurlijke schoonheid. Na een uitgebreide rondrit door de stad bezoekt u de historische stadskern van Antalya. De labyrintachtige steegjes met weelderige bougainvillea‘s en de mooi onderhouden Turkse herenhuizen bieden een unieke mediterrane sfeer. De grote ambachtelijke traditie van Turkije leidt ons vervolgens naar een sieraad- en naar een ledermanufactuur. Naast informatie over de handmatige productie krijgt u ook gelegenheid om een persoonlijk vakantie - aandenken te kopen.
Diner en overnachting in een vergelijkbaar 4**** / 5***** hotel als 'Vera Mare Resort' in de omgeving van Antalya o.b.v. half pension. | http://www.verahotelmare.com/en

DAG 8: TERUGREIS
Helaas komt aan alles een einde. Vandaag transfer naar de luchthaven van Antalya voor uw terugreis naar België.


TURKIJE

Basisgegevens

Officiële landstaal : Turks
Hoofdstad : Ankara
Munteenheid : Turkse lira (TL)

Grensdocumenten
Voor reizen naar Turkije dient u in het bezit te zijn van een Belgisch paspoort met minimaal één lege visumpagina of een nationale identiteitskaart. Beide dienen minstens nog 60 dagen na afloop van de visumperiode geldig te zijn. Dit betekent dat uw reisdocument bij de aanvang van geldigheid van een nieuw visum nog minimaal 6 maanden geldig moet zijn. Heeft u een andere nationaliteit dan de Belgische of beschikt u over een Belgisch vreemdelingenpaspoort of een Belgisch vluchtelingenpaspoort, neemt u dan contact op met het consulaat of de ambassade van het betreffende land. Voor overige nationaliteiten en voor de meest actuele informatie over visum en reisdocumenten raadpleeg altijd de ambassade of het consulaat van het te bezoeken land.

Visum
Voor Turkije heeft u tevens een visum nodig. U dient het visum (een E-visum) voor vertrek aan te schaffen. U dient het visum (een E-visum) voor vertrek aan te schaffen via de website van het Turkse Ministerie, www.evisa.gov.tr/nl/. De kosten van dit visum bedragen $ 20,-. Houdt u er rekening mee dat u dit bedrag alleen met een creditcard kunt betalen. Let goed op dat de naam wordt gebruikt, zoals die in het paspoort staat en dat de overige gegevens ook correct zijn. Wijzigingen zijn achteraf helaas niet meer mogelijk. Na aanvraag van uw visum, wordt deze per e-mail naar u verstuurd. U dient het visum uit te printen en mee te nemen naar Turkije. U kunt eventueel een regulier visum kopen bij binnenkomst in Turkije, maar aanbevolen wordt het visum vóór vertrek aan te schaffen. Het papieren visum wordt tot nader order aan de grens verstrekt conform de huidige visumprocedure. De kosten bedragen € 25,- per visum. Houd rekening met lange wachtrijen aangezien er maar enkele verkooppunten beschikbaar zijn.

Gezondheid
Voor deelname aan onze reizen is een normale conditie en goede gezondheid vereist. Indien er zaken zijn waarvan Europese Reisservices op de hoogte zou moeten zijn bijvoorbeeld dat u slecht ter been bent, bent u verplicht dat bij boeking of na ontvangst van uw boekingsbevestiging te melden. Europese Reisservices behoudt zich het recht voor om uw boeking niet te accepteren als wij menen dat dit tot onoverkoombare problemen tijdens de reis zou kunnen leiden. Indien u ons niet van te voren informeert, kan Europese Reisservices u vooraf of tijdens de reis uitsluiten van deelname zonder terugbetalen van de reissom.

Wij adviseren u bij het voor het eerst betrekken van uw kamer of appartement elke warmwaterkraan enige minuten zo heet mogelijk te laten lopen. Dit geldt eveneens voor douche en/of bad. Het beste legt u de handdouche op de heetste stand afgesteld enige minuten op de afvoer. In stilstaand water van circa 25° - 50° kan zich namelijk de legionellabacterie ontwikkelen, die u op deze manier doeltreffend kunt bestrijden.

Medicijnen
Gebruikt u medicijnen, dan is het handig om de douane te kunnen verklaren, dat u medicijnen (die stoffen bevatten waarvoor strenge regels gelden) meeneemt voor eigen gebruik. Ook is het erg handig als u op reis nieuwe medicijnen nodig hebt of wanneer ze zoek zujn geraakt onderweg. U kunt een medicijnen paspoort in laten vullen (richtprijs € 2,50 plus eventuele verzendkosten) bij apothekers, GGD's, huisartsen, medische hulpdiensten en -specialisten en patiëntenverenigingen.

Vaccinaties
Wanneer men naar Turkije reist, zijn vaccinaties niet verplicht. Als men geen enkel risico wil lopen, kan men zich bij de GGD tegen tyfus, difterie-tetanus-polio en geelzucht laten inenten.

Medische voorzieningen
De 'Eczane', de Turkse apotheek, vindt men op bijna elke hoek van de straat. De apotheek is geopend van maandag tot en met zaterdag. Op zondag is er alleen een dienstdoende apotheek. Via de reisleiding kunt u een bezoek aan een Engelstalige of Duitstalige arts regelen.

Drinkwater
Door de kraan niet onnodig te laten lopen en te douchen in plaats van een bad te nemen, gaan we verspilling tegen. Het leidingwater in Turkije is niet geschikt voor consumptie. Koop flessen mineraalwater bij de supermarkt of in het hotel.

Geldzaken
De munteenheid in Turkije is de Turkse Lira (TRY). Het is zeer onvoordelig om in Nederland Euro's om te wisselen in Turkse Lira, dit doet u het beste in Turkije. Wij raden u af met grote bedragen in contant te reizen. Bij aankomst op de luchthaven en in de grotere plaatsen kunt u gewoon geld pinnen. De meeste banken rekenen een kosten hiervoor, ca 2-3% van het gepinde bedrag. Ook is in de grotere hotels en restaurant zijn credit cards en de euro een geaccepteerd betaalmiddel. Turkse banken brengen kosten in rekening voor het wisselen geld. Uw reisleiding weet de betaalmogelijkheden onderweg en de locaties van pinautomaten.

Klachten?
Met Europese Reisservices kunt u ervan uitgaan dat uw reis probleemloos verloopt. Mocht u toch ergens ontevreden over zijn, dan dient u dit tijdens de reis aan de reisleiding te melden. In de meeste gevallen kan dan ter plaatse een passende oplossing worden gevonden. Indien uw klacht niet naar tevredenheid wordt opgelost, maak dan samen met de reisleider een schriftelijke notitie hiervan en laat dit ondertekenen door de reisleiding, de reisleiding houdt hiervan een kopie. Na afloop van de reis kunt u uw kopie van de beschrijving van de klacht samen met een eventuele toelichting, binnen een maand aan ons toesturen. Let op: als u een klacht niet tijdens de reis meldt, kan deze na afloop niet meer in behandeling worden genomen.

Vanaf
Available
AllotCallCenter
RequestDay