Creating PDF file to print

4**** CULTUUR & ONTSPANNINGSVAKANTIE CYPRUS-EILAND VAN APHRODITE

Een schitterende 8 daagse Luxe Cultuur & Ontspaningsvakantie op het eiland Cyprus.
Een vakantie naar Cyprus is absoluut een aanrader! Dit pure eiland kent een geschiedenis die ruim 10.000 jaar terug gaat. Er is genoeg te zien en te bewonderen op Cyprus. Noord-Cyprus is een ideale bestemming als u zeker wilt zijn van een zonnige vakantie, gecombineerd met cultuur en natuur.
Deel deze reis met je vrienden i
 • Normale prijs
 • Geselecteerde reis
 • Aanbieding
 • Laatste plaatsen
 • Uitverkocht

Kies uw gewenste vertrekdatum uit bovenstaande tabel.
De getoonde prijzen horen bij het kamertype en de verzorging die u bij het zoeken heeft geselecteerd. Wanneer u het kamertype of de verzorging verandert, kunnen de beschikbaarheid en de bijbehorende prijzen veranderen. Genoemde prijzen in de prijstabel zijn per persoon, de totaalprijs van uw selectie ziet u aan de rechterkant.Klik vervolgens op "BOEK DEZE REIS" om door te gaan met uw boeking. In de volgende stap kunt u uw gegevens invullen.

Let op: De prijzen in de prijstabel kunnen door updates afwijken van de totaalprijs in de kassabon rechts. De prijs in de kassabon is de definitieve prijs.

 

BIJ UW REIS INBEGREPEN:

 • Vlucht vanaf Brussel Zaventem naar Nicosia en retour
 • Transfer van luchthaven naar het hotel en retour
 • Luchthaventaksen, veiligheidstoeslag en brandstofheffing
 • Gratis vervoer van uw bagage tot 20 kilo per persoon
 • 2 x Overnachting in een 4**** hotel in Famagusta o.b.v. Logies & Ontbijt
 • 2 x Overnachting in een 4**** hotel in Lapta o.b.v. Logies & Ontbijt
 • 3 x Overnachting in een 4**** hotel in Kyrenia o.b.v. Logies & Ontbijt
 • 7 x Uitgebreid ontbijt in buffetvorm
 • Welkomstcocktail bij het eerste hotel
 • Excursies zoals beschreven in de reisbeschrijving
 • Deskundige, Nederlands sprekende reisleiding gedurende uw gehele vakantie

NIET BIJ UW REIS INBEGREPEN:

 • Handling kosten lokale agent € 59,- per persoon, (ter plaatse aan de reisleider te voldoen)
 • Inkomgelden & Rondleidingen tijdens de excursies
 • Niet genoemde maaltijden & Excursies

OPTIONEEL TER PLAATSE TE BOEKEN EN BETALEN:

 • Cultuur- en comfort pakket | € 179,- per persoon:
  • 7 x Avondmaaltijd in buffetvorm
  • Alle inkomgelden & Rondleidingen tijdens de excursies

DAG 1: HEENREIS NAAR NICOSIA-CYPRUS
U vliegt naar Nicosia. Op de luchthaven wordt u welkom geheten door uw Nederlands sprekende reisleiding, vervolgens is er transfer naar uw hotel. Overnachting in een 4**** hotel in Famagusta o.b.v. Logies & Ontbijt.

DAG 2: INFORMATIEBIJEENKOMST - HALVE DAG SIGHTSEEING
Na het ontbijt bent u uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst. Hierbij krijgt u van uw reisleider de nodige uitleg over de excursies,het weekprogramma en het land.Vervolgens maken we samen met u een mooie tour waar U de eerste indrukken van Cyprus zal krijgen.Overnachting in een 4**** hotel in Famagusta o.b.v. Logies & Ontbijt./

DAG 3: FAMAGUSTA-LAPTA
Na het ontbijt bezoeken wij de prachtige stad Famagusta. We beginnen met de beroemde Nicholas kathedraal, die nu ‘Lala Mustafa Pasha Moskee’ wordt genoemd. Na een moment van vrije tijd gaan we over tot het middageten. Vervolgens een bezoek aan de oude stad Salamis, waar de Romeinen woonden. Je krijgt inzicht in het leven van de Romeinen met de overblijfselen van het gymnasium, het forum en de thermen die het startpunt van de hedendaagse hamam zijn, daarna kan u de beroemde kunst van het knopen bewonderen in de vrije handelszone waar u ook de mogelijkheid heeft om belastingvrij wereldtapijt te verwerven.Overnachting in 4**** hotel in Lapta o.b.v. Logies & Ontbijt.

DAG 4: GUZELYURT
Vandaag rijden we over het Vijf Vingerige gebergte waar u als eerste de nieuwe dam te zien zal krijgen.Na een korte fotostop komen we bij het Militair gebied waar MAVI KOSK (de blauwe villa), het huis van Paulo Paolides (advocaat van de staatspresident Makarios) gelegen is. Na het ontvangen van intensieve informatie over zijn leven, gaan we verder naar het dorp ‘Korucam’, het bergdorp van vrede en tolerantie, waar u kunt genieten van een koffie of thee. Na de lunch in Güzelyurt zullen we het klooster van ‘Mamas’ en de natuur en kunst museum een bezoek brengen. Dan nemen we een blik in het het etnografisch museum in een oude Karavansarai.Overnachting in 4**** hotel in Lapta o.b.v. Logies & Ontbijt.

DAG 5: NICOSIA - KYRENIA
Na het ontbijt rijden we met onze koffers naar de hoofdstad Nicosia.De laatste verdeelde hoofdstad ter wereld. De overblijfselen van de Ottomanen en de Karavansarai met een prachtige binnenplaats. De ‘Selimiye Moskee’ uit de jaren 1400 is één van de belangrijkste moskeeën van het Ottomaanse rijk. Na de lunch brengen wij een bezoek aan de grootste juwelencentrum van Nicosia. Hier heeft u de mogelijkheid om een persoonlijk vakantie - aandenken te kopen. Daarna hebt u ook de mogelijkheid om de nieuwe collectie van de ledermode te ontdekken. Overnachting in een 4**** hotel in Kyrenia o.b.v. Logies & Ontbijt.

DAG 6: DAG TER VRIJE BESCHIKKING
Vandaag hebt u de gelegenheid om te ontspannen. U kunt genieten van de aangename dingen in uw hotel, relaxen bij het zwembad of een heerlijke wandeling langs het strand maken. Bovendien heeft u de mogelijkheid om nog andere natuur- en cultuurschatten in de omgeving te ontdekken en uw talrijke vakantieherinneringen met nog meer fantastische indrukken te verrijken.Overnachting in een 4**** hotel in Kyrenia o.b.v. Logies & Ontbijt.

DAG 7: DAG TER VRIJE BESCHIKKING
Vandaag hebt u de gelegenheid om te ontspannen. U kunt genieten van de aangename dingen in uw hotel, relaxen bij het zwembad of een heerlijke wandeling langs het strand maken. Bovendien heeft u de mogelijkheid om nog andere natuur- en cultuurschatten in de omgeving te ontdekken en uw talrijke vakantieherinneringen met nog meer fantastische indrukken te verrijken.Overnachting in een 4**** hotel in Kyrenia o.b.v. Logies & Ontbijt.

DAG 8: TERUGREIS
Helaas komt aan alles een einde. Vandaag transfer naar de luchthaven van Nicosia voor uw terugreis naar België.

VLUCHTDUUR

De vluchtduur naar Nicosia-Ercan Airport bedraagt ca. 4.45 uur. In verband met internationale regels wordt er een tussenlanding gemaakt op een Turkse luchthaven..

U dient er rekening mee te houden dat de hierboven genoemde tijd slechts ter indicatie is en er altijd tijdspelingen mogelijk kunnen zijn..


CYPRUS

Basisgegevens

Officiële landstalen : Grieks / Turks / Engels
Hoofdstad : Nicosia
Munteenheid : Euro / Turkse Lira
Tijdverschil : In Cyprus is het 1 uur later dan in België.

Grensdocumenten
U kunt naar Noord-Cyprus reizen met een geldig paspoort of ID-kaart. U ontvangt het visum bij aankomst op de luchthaven. U hoeft hier niets voor te betalen..

Visum
U krijgt een visum bij aankomst op Noord-Cyprus die 3 maanden geldig is. Hiervoor hoeft u niet te betalen.

Taal
Cyprus is verdeeld in een Turks en een Grieks gedeelte. Op het eiland wordt zowel Grieks, Turks en Engels gesproken. Turks is de officiële taal in het Noordelijke gedeelte van Cyprus en Nieuwgrieks is de officiële taal in het zuiden van het eiland. Nieuwgrieks wijkt iets af van de moedertaal in Griekenland.

Eten & Drinken
De Cypriotische keuken kent veel invloeden uit Italië, Engeland en het Midden-Oosten. Zoals in andere Mediterrane keukens wordt het vlees of de vis vaak op een grill bereid en neemt ook de oven een belangrijke rol in bij het bereiden van gerechten. En vanwege het feit dat Cyprus een eiland is, is vis een belangrijk bestanddeel van de Cypriotische keuken. Voor de salades wordt veel gebruik gemaakt van komkommers en tomaten. Daarnaast wordt veel gekookt met ingemaakte bloemkool, asperges en kolokasi veel gebruikt.

Klimaat
Op het eiland heerst een aangenaam mediterraan klimaat, met warme, droge zomers en milde winters. De natuur is op Cyprus dan ook schitterend. In Noord-Cyprus schijnt de zon gemiddeld 340 dagen per jaar en 9 uur per dag. De beste reistijd voor Cyprus is april-mei-september-oktober-november.

Natuur
In het binnenland vormt het Troödosgebergte de bergachtige ruggengraat van het eiland. Langs de noordelijke kust loopt het grillige Kyreniagebergte door tot het langgerekte schiereiland Karpas in het noordoosten. De kustlijn is rijk aan gouden zandstranden, waar u kunt genieten van de ruisende, kristalheldere zee en de zon die uw huid verwarmt

Het met pijnbomen begroeide eiland vormt de thuisbasis voor talloze vogelsoorten en kleurrijke bloemen (circa 1950 soorten), waaronder adembenemend mooie witte orchideeën. Ieder seizoen ondergaat het landschap van Cyprus een transformatie. Het dierenrijk op Cyprus kent onder andere diverse reptielen als hagedissen, vele vogelsoorten, moeflons en zeeschildpadden. Een deel van de dieren zijn beschermd omdat ze alleen op Cyprus voorkomen.

Cultuur
De geschiedenis en cultuur van Cyprus behoren tot de oudste van de wereld. Uit archeologische vondsten blijkt dat Cyprus al meer dan 10.000 jaar wordt bewoond. Door de strategische geografische ligging van Cyprus, op het kruispunt van Europa, Azië en Afrika, was het vroeger een ontmoetingsplaats van grote wereldbeschavingen. In 10.000 jaar tijd hebben onder andere de Grieken, Feniciërs, Romeinen, Engelsen en Turken hun sporen op het eiland achtergelaten. Het rijke culturele erfgoed van Cyprus omvat honderden archeologische vindplekken. De belangrijkste historische bezienswaardigheden kunt u tijdens uw vakantie in het zuiden van Cyprus vinden, waaronder de archeologische vindplaats Choirokoitia en de oude Griekse stad Kourion.

Achtergrond/Geschiedenis
DEeuwenlang is Cyprus beïnvloed door culturen uit veel verschillende landen, die ieder hun eigen historische erfenis op het eiland hebben achtergelaten. Van de Soli en de Vouni in het westen, de Arabahmet Pasha Moskee in Nicosia, Salamis en de opgraving van apostel Andreas in het oosten, reist u langs een aantal schatten die een beschaving van 9000 jaar geleden reflecteren.

Het eiland is in de geschiedenis bestuurd geweest door verschillende volkeren uit Europa en Azië. In de 8e eeuw voor Christus was het eiland een deel van het Assyrische Rijk. Daarna kwamen de Babyloniërs, de Egyptenaren en de Perzen. In de eerste eeuw voor Christus is het eiland onder Romeins bestuur gekomen, dat later in het Byzantijnse Rijk overging. In de 12e eeuw, tijdens de derde Kruistocht, streek de Engelse koning Richard Leeuwenhart op Cyprus neer, waarna het eiland overging in handen van Guy de Lusignan, een ridder uit Poitou (Frankrijk). In 1489 kwam er een einde aan d e heerschappij van de Engelsen en Fransen en namen de Venetianen het roer over. In de periode 1571 tot 1878 is het eiland bestuurd geweest door de Ottomanen, waarna de Britten het stokje weer overnamen.

In 1960 is Cyprus uitgeroepen tot een onafhankelijke republiek in Europa, waarna er een jarenlange strijd is geweest tussen de Grieken en de Turken. Sinds 1974 bestaat Cyprus uit twee gedeelten: een Grieks-Cypriotisch deel (aan de zuidkant) en het Turks-Cypriotisch deel (in het noorden). Sinds 2005 kunt zonder problemen van Noord naar Zuid en andersom reizen. Er zijn nu onderhandelingen om in de toekomst, onder leiding van de VN, van Cyprus weer één republiek te maken.

Vaccinaties
Voor Cyprus zijn in principe geen inentingen verplicht. Er worden ook geen inentingen aanbevolen.

Verkeer
Op Cyprus rijdt men links. Cyprus heeft over het algemeen een goed wegennet. Veel wegen zijn verbreed, opnieuw geasfalteerd en/of rechtgetrokken. Het wegennet bestaat uit ca. 6.000 km verharde en ca. 4.300 km onverharde wegen..

Geldzaken
Op het Noordelijke deel van Cyprus gebruikt men de Turkse Lira. U kunt ter plaatse wisselen. Amerikaanse dollars, Britse ponden en ook de Euro kunnen overal omgewisseld worden. Geldautomaten zijn volop aanwezig en accepteren vrijwel altijd Belgische pinpassen. Creditcards worden op veel toeristische plekken zoals hotels, restaurants en grotere winkels geaccepteerd..

Klachten?
Met Europese Reisservices kunt u ervan uitgaan dat uw reis probleemloos verloopt. Mocht u toch ergens ontevreden over zijn, dan dient u dit tijdens de reis aan de reisleiding te melden. In de meeste gevallen kan dan ter plaatse een passende oplossing worden gevonden. Indien uw klacht niet naar tevredenheid wordt opgelost, maak dan samen met de reisleider een schriftelijke notitie hiervan en laat dit ondertekenen door de reisleiding, de reisleiding houdt hiervan een kopie. Na afloop van de reis kunt u uw kopie van de beschrijving van de klacht samen met een eventuele toelichting, binnen een maand aan ons toesturen. Let op: als u een klacht niet tijdens de reis meldt, kan deze na afloop niet meer in behandeling worden genomen.

Vanaf
Available
AllotCallCenter
RequestDay